Heb jij een passie voor gastvrijheid en wil je in de horeca, recreatie of bijvoorbeeld toerisme werken? Dan is het handig om een horeca of recreatie opleiding te volgen of certificaten te halen. Hieronder vertellen we je wat er allemaal mogelijk is.
Deze opleidingsmogelijkheden zijn er
- Mbo-opleidingen: deze opleidingen richten zich vooral op het leren van praktische vaardigheden. Afhankelijk van de diploma’s die je al hebt zijn er verschillende niveaus waarin je kunt starten. Bij een mbo-opleiding kun je denken aan de koksopleiding, Toerisme & Recreatie of een opleiding tot leidinggevende in de bediening. De duur van deze opleidingen ligt tussen de 2 en 4 jaar.
- Hbo-opleidingen: deze opleidingen richten zich vooral op managementfuncties. Denk hierbij aan hotelmanagement, eventmanagement of food & beverage management. De meeste hbo-opleidingen duren 4 jaar.
- Gastvrijheidstrainingen en cursussen: denk aan de HACCP cursus, sociale hygiëne cursus, barista trainingen of een training tot leermeester. Op Horeca.nl vind je een overzicht van alle SVH-erkende opleiders. Of bekijk het online leerplatform RecreatieHero. Met meer dan 150 trainingen is RecreatieHero hét online leerplatform voor iedereen in de recreatiebranche.
Volg jij al een horeca of recreatie opleiding?
Voor studenten hebben wij handige tools (cao’s etc.), sollicitatietips en meer onder elkaar gezet op de ‘Studenten en docenten’-pagina. Zo begin jij straks helemaal voorbereid aan je eerste stage of baan!
Docent? Op deze pagina vind je ook alle info over het aanvragen van een proefles.
Met gastvrijheidstrainingen ben je nooit uitgeleerd!
Werken in de gastvrijheid is leuk, gezellig én er zijn veel kansen! Want naast dat er verschillende beroepsopleidingen zijn, zijn er ook tal van trainingen en cursussen die jou nog beter maken in je vak. Misschien heb je inmiddels al een mbo- of hbo-diploma op zak en wil je jezelf verder ontwikkelen als leermeester. Of heb je altijd al de kneepjes van het bartendervak willen leren, zodat jij straks de allerbeste cocktails serveert? Deze skills zijn allemaal te leren door middel van trainingen en cursussen!
Daarnaast zijn er allerlei mogelijkheden op het gebied van hygiëne en veiligheid. Werk je in een horecabedrijf waar voedsel wordt bereid? Dan is het bijvoorbeeld verplicht om de HACCP training of instructie gevolgd te hebben. Na zo’n training of instructie ben jij straks beter in staat om je werk uit te voeren en een nog betere service te leveren.