Nieuws Kennis Events

477 resultaten gevonden op ""

Nieuws

NIEUWS
Horeca Ontwikkel Platform van start

Op 1 april 2025 gaat het Horeca Ontwikkel Platform (HOP) van start. Dit platform is een initiatief van sociale partners CNV, De Horecabond en Koninklijke Horeca Nederland (KHN). Het platform is opgericht om de horeca te versterken. Met projecten die zorgen voor betere samenwerking op de werkvloer, goede opleidingen en een positief imago van de horeca. Wat betekent dit voor jou als horecamedewerker? Vanaf 1 april 2025 wordt er een premie ingevoerd ter financiering van HOP. Deze premie bedraagt 0,2% van het brutoloon, gelijk verdeeld tussen werkgever en werknemer. Dit betekent dat er 0,1% van je brutoloon wordt ingehouden als bijdrage aan HOP. Wat moet je weten over deze premie? Ingangsdatum premie-inningDe premie-inning start 1 april 2025. Vanaf die datum wordt de premie verwerkt in de loonadministratie en is deze zichtbaar op je loonstrook. VerplichtingDe premie is verplicht voor alle werknemers en werkgevers in de horeca. Wat zijn de voordelen van HOP voor jou als werknemer? HOP biedt diverse voordelen die bijdragen aan jouw professionele groei en werkplezier in de horeca: Scholing en ontwikkelingEr komen meer mogelijkheden voor trainingen en opleidingen, zodat je je kunt blijven ontwikkelen in je vak. Betere werkomstandighedenHOP streeft naar verbeterde arbeidsomstandigheden, wat bijdraagt aan een prettigere werkomgeving. Sterkere positie op de arbeidsmarktDoor de focus op vakbekwaamheid en ontwikkeling sta je sterker op de arbeidsmarkt. Meer carrièrekansenMet de extra aandacht voor scholing en ontwikkeling ontstaan er meer doorgroeimogelijkheden binnen de horeca. Meer informatie over HOP HOP bevindt zich in de opstartfase, de start van de premie-inning is een belangrijke eerste stap om aanbod te ontwikkelen. In de loop van 2025 zullen de eerste initiatieven op de website te vinden zijn. Deze worden in de loop van de tijd uitgebreid. Via www.horecaontwikkelplatform.nl blijf je op de hoogte. Met de HOP-nieuwsupdate informeren we je als er belangrijke informatie is. Met HOP investeren we samen in een sterke en toekomstbestendige horecasector. Heb je vragen over HOP? Neem dan contact met ons op.

NIEUWS
Terugblik Dag van de Leermeester

Meer dan 130 leermeesters in de horeca en hospitality bezochten donderdag 13 maart de Dag van de Leermeester. Het event werd georganiseerd door ROC Midden Nederland, De Horecabond en SVH. Het thema van het netwerk- en inspiratie-event, dat plaatsvond bij het Horeca & Toerisme in Nieuwegein, was ‘verschillende generaties op de werkvloer’. Hoe dragen de Gen Z’ers bij, hoe motiveer je een Millenial en waarom blijven de Gen X’ers waardevol? Als leermeester ben je eigenlijk ook pedagoog. Een veilige en kwalitatieve relatie is de basis – pas dan staat een student open voor echte kennisoverdracht”, aldus Steven Pont, ontwikkelingspsycholoog. Naast deze inspirerende lezing waren er workshops over allerlei onderwerpen, zoals duurzaam inkopen en de Japanse keuken. De dag werd afgesloten met een drankje en voldoende gelegenheid om met de andere deelnemers van gedachten te wisselen. Elke dag een beetje beter “De workshop over duurzaam inkopen liet zien hoe je bewuster kunt werken met welke producten. En we hebben ook nog eens heerlijke duurzame gerechten geproefd – dat was echt een feest! In de tweede workshop, over de Japanse keuken, vond ik het bijzonder om meer te leren over de filosofie achter de gerechten. We gingen zelf aan de slag met het maken van nigiri-sushi, wat echt een leuke ervaring was. Wat ik meeneem? De Japanse benadering van perfectie: elke dag je gerecht nét een beetje beter maken," aldus een van de deelnemers. Opleiden voor de toekomst “Het feit dat we ruim 130 leermeesters hebben weten te bereiken, laat maar zien dat er interesse en behoefte is om het leermeesterschap continu actueel te houden. Taken veranderen, worden complexer; welzijn heeft een prominentere plek gekregen. Wil je de juiste begeleiding kunnen blijven bieden aan startende collega’s en studenten die nog in de leer zijn, dan is het belangrijk dat je weet wat speelt. Met deze bijeenkomsten bieden wij kans om bij te spijkeren en ervaringen uit te wisselen”, aldus Ricardo Eshuis, directeur van SVH. “Daarom organiseren we deze events met partners als De Horecabond, waarbij we nauw samenwerken met opleiders in de regio.” 

NIEUWS
Dag van de Arbeid 2025: sta op voor solidariteit!

Op donderdag 1 mei staan we op voor wat echt belangrijk is: solidariteit. Dat is nu belangrijker dan ooit. De aandeelhouders worden nog steeds rijker. De boodschappen worden nog steeds duurder. En de ongelijkheid wordt nog steeds groter. Met de huidige wereldleiders zal de onzekerheid alleen maar toenemen en zullen de prijzen verder stijgen. Daarom is nu de tijd om onze stem te laten horen: voor een eerlijke verdeling van rijkdom, voor goede zorg en goed onderwijs, en voor een rechtvaardige samenleving.  Op 1 mei organiseert vakbond FNV een gratis manifestatie in Amsterdam. Drie redenen waarom je daarbij wilt zijn: Samen strijden: Veel mensen worstelen nog steeds om rond te komen. We strijden voor een sterke publieke sector – zorg, onderwijs en openbaar vervoer waar we op kunnen rekenen - zonder bezuinigingen die ons verder in de kou zetten. Samen winnen: Het afgelopen jaar hebben we veel bereikt waar we trots op mogen zijn. Van forse loonsverhogingen tot afspraken die het mogelijk maken om eerder te stoppen met zwaar werk. Het is tijd om die successen samen te vieren. Samen is leuker: Ontmoet mensen die dezelfde strijd voeren, laat je inspireren door verhalen van andere sectoren en geniet van een dag vol muziek, eten en gezelligheid. En zijn je collega's, vrienden en familie nog geen lid van de FNV? Neem ze dan vooral mee, zodat ze kennis kunnen maken met de sterkste vakbond! Samen reizen is ook leuker. Ook dit jaar bieden we weer gratis busvervoer aan. Meld je aan om gebruik te maken van het gratis busvervoer. Meld je je gelijk aan? Dan houden we je op de hoogte van het programma!

NIEUWS
Pensioenfonds Horeca & Catering zoekt nieuw lid verantwoordingsorgaan

Per 1 juli 2025 is er een vacature namens de deelnemers in het verantwoordingsorgaan Pensioenfonds Horeca en Catering. Hierin zitten vertegenwoordigers uit de bedrijfstak: werkgevers, deelnemers (= werknemers), ex-deelnemers en gepensioneerden. Het verantwoordingsorgaan van Pensioenfonds Horeca & Catering beoordeelt of het bestuur het beleid op een goede en verantwoorde manier uitvoert. Het wil van het bestuur weten waarom bepaalde beleidsbeslissingen zijn genomen en of deze in het belang zijn van alle betrokkenen: werknemers, gepensioneerden en werkgevers. Het bestuur moet zich verantwoorden, zodat er vertrouwen is in de besluiten die worden genomen. De leden van het verantwoordingsorgaan spelen een belangrijke rol binnen het pensioenfonds en werken samen als een team. Zij hebben de kennis, ervaring en vaardigheden die nodig zijn om het bestuur te adviseren, het beleid en de algemene gang van zaken te beoordelen en adviezen van externe deskundigen te doorgronden. Daarnaast brengt het verantwoordingsorgaan jaarlijks een oordeel uit over het beleid en de verantwoording van het bestuur. Binnen het verantwoordingsorgaan willen we een goede afspiegeling en zoeken nu bij voorkeur iemand uit de horeca. Ben jij werkzaam in de horeca en heb je affiniteit met pensioenen? Stel je verkiesbaar! Het verantwoordingsorgaan vergadert gemiddeld vijf keer per jaar en komt daarnaast bijeen met het bestuur en de raad van toezicht. Je ontvangt een passende vergoeding en er is veel ruimte voor scholing. Is dit iets voor jou of heb je wellicht nog wat vragen? Neem dan contact op met Edwin Vlek, voorzitter De Horecabond. Bekijk hier vast de profielschets. 

Kom naar onze events

Wanneer Wat Waar Wie
Leermeesterdag Horeca & Toerisme College, Nieuwegein
Leermeester in de horeca en hospitality
Meer informatie
Ledencongres Ouwehands Dierenpark in Rhenen
Leden De Horecabond
Meer informatie
Dag van de Arbeid 2025 Martin Luther Kingpark, Amsterdam
Voor iedereen
Meer informatie