Veel horecawerknemers hebben een duidelijk idee van wat ze binnen de branche willen bereiken. Maar niet iedereen heeft zo’n duidelijk carrièreperspectief. Dat is jammer, want in de horeca heb je veel mogelijkheden om jezelf te ontwikkelen en door te groeien.
Wie kent er niet iemand die is begonnen als afwashulp en nu een leidinggevende functie heeft? Ook als je tevreden bent met je huidige functie is het belangrijk jezelf te blijven ontwikkelen. Om een goede gastvrouw, kok, barman, hotelier of manager te worden én te blijven, is het belangrijk je vakkennis op peil houden. De horeca staat niet voor niets voor passie, trots en vakmanschap!
Ontwikkelen heb je zelf in de hand
Tijd stoppen in het ontwikkelen van jouw vaardigheden is belangrijk voor je werk en natuurlijk voor jezelf. Leren en ontwikkelen maakt je sterker op de arbeidsmarkt en zorgt ervoor dat je kunt blijven groeien. Ook blijf je zo met plezier naar je werk gaan. Blijf daarom je grens verleggen, zodat je werk interessant en uitdagend blijft.
Welke opleiding past bij jou?
Welke opleiding voor jou de meeste toegevoegde waarde heeft hangt af van je achtergrond. Welke opleidingen heb je in het verleden gevolgd en welke praktijkervaring heb je al opgedaan? Daarnaast gaat het er natuurlijk om wat je in de toekomst wilt bereiken; wil je een meer commerciële functie, gaan leidinggeven, of juist leren om je kennis overdragen? Er zijn vele mogelijkheden. Van complete opleidingen tot korte cursussen; hier vind je alle informatie die je nodig hebt. Ook zijn we natuurlijk erg benieuwd naar jouw ervaringen op het gebied van persoonlijke ontwikkeling. Laat hieronder jouw reactie achter!
Gratis workshopdag
Wil je nu al meteen beginnen met jezelf te ontwikkelen? Dat kan! In oktober en november biedt FNV Horeca gratis interactieve workshopdagen aan, voor alle werknemers binnen de horecasector. Tijdens de workshopdagen volg je verschillende workshops waarbij leidinggeven en persoonlijke ontwikkeling centraal staan.
Blijf jezelf ontwikkelen!
12-10-2011