Landelijke Dag van de Leermeester 10 oktober in Nieuwegein

10-09-2024

Donderdag 10 oktober 2024 vindt de landelijke Dag van de Leermeester plaats op ROC Midden Nederland in Nieuwegein. Het event staat volop in het teken van ondersteuning, vervolgopleidingen, generatieverschillen en workshops voor leermeesters in de horeca en hospitality.

Suzanne Staal, directeur van Horeca & Toerisme College van ROC Midden Nederland: “De rol van leermeesters in de horeca en hospitality omvat steeds meer, aangezien vak, studenten en maatschappij continu veranderen. Reden genoeg dus voor ROC Midden Nederland, SVH en FNV Horeca om deze Dag van de Leermeester te organiseren.”

Eerder dit jaar vond er een succesvolle editie plaats in samenwerking met Noorderpoort in Groningen. Op deze manier proberen Stichting Vakbekwaamheid Horeca (SVH) en FNV Horeca ieder jaar in elke regio een Dag van de Leermeester of Leermeesterdag te houden.

Leermeester heeft bredere rol in te vullen

Opleiden en leren op de werkvloer is belangrijk om medewerkers binnen de branche te binden en te behouden. Dat leidt tot een verbreding van de rollen en taken van de leermeesters.

“Denk aan het inwerken van nieuwe medewerkers, het trainen van bepaalde expertises en het begeleiden van herintreders of mensen met een zekere afstand tot de arbeidsmarkt. Op de Dag van de Leermeester vertellen we over de Leermeester+ opleiding. Op deze manier kunnen we leermeesters nog beter in staat stellen om die bredere rol goed in te vullen. Tegelijkertijd sluit dit perfect aan bij de campagne van het ministerie van Sociale Zaken: Leren op de werkvloer levert aardig wat op.”, aldus Ricardo Eshuis, directeur van SVH.

Dankzij leermeesters goed opgeleide vakmensen

Leermeesters zijn gemiddeld nog geen 33 jaar als ze hun diploma SVH Leermeester halen. De grootste groep die vandaag de dag slaagt voor het diploma is tussen de 22 en 26 jaar.

Edwin Vlek, voorzitter van FNV Horeca: “Leermeesters zijn ontzettend belangrijk voor de horeca. Met passie en vakmanschap brengen zij het horecavak over op volgende generaties. Dat levert een grote bijdrage aan gemotiveerde en goed opgeleide vakmensen en is de basis voor een sterke en gezonde horeca. Daarnaast blijven medewerkers die zich kunnen ontwikkelen langer gemotiveerd en behoud je langer in de branche.”

Alles op een rij van Dag van de Leermeester

  • Donderdag 10 oktober 2024
  • 9:30 - 16:30 uur
  • Horeca & Toerisme College, Nieuwegein
  • Gratis event

Programma

  • 09:30 uur Ontvangst
  • 10:00 uur Opening & welkom
    Suzanne Staal, directeur van Horeca & Toerisme College / ROC Midden Nederland
    Ricardo Eshuis, directeur van Stichting Vakbekwaamheid Horeca (SVH)|
    Edwin Vlek, voorzitter FNV Horeca
  • 10.10 uur Samenwerken tussen generaties X, Y & Z
  • Steven Pont, Ontwikkelingspsycholoog en opvoedcoach
  • 11.00 uur Pauze
  • 11.15 uur Introductie in de Japanse keuken|
    Arjan Siemerink, Chef-kok
  • 12:00 uur Lunchpauze 
  • 13:00 uur Workshopronde 1
  • 14:30 uur Workshopronde 2
  • 16:00 uur Afsluiting met borrel en CuliQuiz
  • 16.30 uur Einde

Workshops

  • Barista door De Koffieschool
  • Champagne door Jeroen Bos en Thijs Sicking  
  • Duurzame inkoop door Sligro
  • Verdieping Japanse keuken door Arjan Siemerink
  • Leermeester+ door SVH erkende opleider SHO
  • Horeca cao: ken je rechten en plichten door FNV Horeca

Waarom deelnemen?

  • Begrijp en omarm generatieverschillen
  • Verrijk je kennis in gastvrijheid, koffie, champagne en meer
  • Netwerk met verschillende spelers in de branche en je collega leermeesters
  • Ontdek wat generatie Z drijft
  • Perfecte kans voor nascholingsactiviteit Leermeester+

Voor wie

Alle leermeesters en leerbedrijven in de horeca en hospitality zijn welkom. Ook mensen die nu de opleiding tot Leermeester volgen of interesse hebben dit te gaan doen zijn van harte uitgenodigd.

Waar

ROC Midden Nederland, Horeca & Toerisme College
Adres: Newtonbaan 12 3439 NK Nieuwegein

>> Meld je nu aan