Horecaondernemers moeten op 1 april de nieuwe versie in het horecabedrijf hebben. Deze code is gebaseerd op Europese wetgeving waarin staat dat alle levensmiddelenbedrijven volgens de HACCP-beginselen moeten werken..
Oude versie vervalt
Per 1 april 2016 vervalt de oude versie. De hygiënecode is gebaseerd op Europese wetgeving waarin staat dat alle levensmiddelenbedrijven volgens de HACCP-beginselen moeten werken. De code is opgesteld in samenwerking met de NVWA en is goedgekeurd door het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. Elk bedrijf dat met voedsel en dranken werkt, moet voldoen aan de regels van voedselveiligheid. Wanneer dit niet het geval is, kan er een boete worden opgelegd door de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA), onderdeel van de rijksoverheid dat toeziet op onder meer veilig voedsel. KHN is uitgever en eigenaar van de Hygiënecode voor de horeca
Nieuwe code aangepast aan huidige wetgeving
De nieuwe code is aangepast aan de huidige wetgeving, enkele processen zijn verduidelijkt en er zijn registratieformulieren als praktisch handvat toegevoegd. Er is een heel hoofdstuk bijgekomen met processen die extra aandacht behoeven. Onder meer de nieuwe werkprocessen voor sushi en pekingeend. Wat betreft hygiëneregels wordt het punt ‘omgaan met virussen’ nog eens goed aan de orde gesteld. Ook is in de nieuwe code een paragraaf opgenomen over hulphonden. Nu mogen hulphonden wel worden toegelaten in horecabedrijven en dus ook in restaurants.
Lees het hele bericht op MissetHoreca.nl
Oude versie hygienecode vervalt op 1 april
01-04-2016