In het verantwoordingsorgaan van het Pensioenfonds Horeca & Catering zitten vertegenwoordigers uit de horeca en catering: werkgevers, werknemers, ex-werknemers en gepensioneerden. Een kennismaking met Peter, die sinds kort toegevoegd is aan het verantwoordingsorgaan als werknemer.
Peter Stoute (51) werkt sinds 1993 in de contractcatering, op dit moment als horecamanager voor Vermaat bij Robeco in Rotterdam. De eerste 22 jaar heeft hij voor Sodexo gewerkt op diverse locaties en verschillende functies. Naast zijn werk als horecamanager zit hij ook in de ondernemingsraad van Vermaat:
"Het eerste jaar als secretaris en daarna als voorzitter. Ik vind het belangrijk mijn collega’s te vertegenwoordigen en mij te verdiepen in de diverse onderwerpen en invloed uit te oefenen op de besluitvorming. Vier jaar geleden ben ik toegetreden tot de cao commissie van de bond. Dit is erg leuk om te doen en hierbij vertegenwoordigen wij alle medewerkers die werkzaam zijn in de sector. In deze rol ben ik mij verder gaan verdiepen in de complexiteit van de cao. Twee jaar geleden ben ik vanuit deze cao commissie toegetreden tot het onderhandelingsteam van de vakbond. Inmiddels was ook mijn interesse gegroeid in het Pensioenfonds Horeca & Catering. Een belangrijke instantie waar veel collega’s niet zo bij stil staan in hun werkbare leven. Ik wil mijn kennis en leergierigheid gebruiken tijdens mijn rol in het verantwoordingsorgaan. Het is belangrijk dat de keuzes die gemaakt worden zo veel mogelijk recht doen aan de deelnemers in het fonds."
Op onze webpagina Pensioen vind je alle informatie over hoe het zit met jouw pensioen in de sector.