Robotarmen spelen een belangrijke rol bij de cocktail- en wijnbar van Mr. Mofongo in Groningen. Maar, benadrukt eigenaar Patrick Beijk, vervanging van het personeel worden ze nooit. Kijkje in de keuken bij een even vooruitstrevende als sfeervolle horecagelegenheid. “De robotarmen zorgen ervoor dat het werk voor het personeel prettiger wordt.”
Het is een vroege middag in de wijnbar van Mr. Mofongo in Groningen, als een robotarm zich uitstrekt in de zaak. Even daarvoor heeft eigenaar Patrick Beijk een bezoeker beloofd een wijntje voor hem uit te zoeken. En nu zoekt het mechanische ledemaat zijn weg in de ‘glazen wijnkelder’. Even later staat er een perfect glas wijn op tafel, gekoeld en precies op maat uitgeserveerd door twee robotarmen. Een Italiaanse pinot grigio, leert de beschrijving op de glazen vloer. “Geweldig toch?”, zegt Patrick. “Je moest eens weten hoeveel mensen hier dagelijks naartoe komen om dit soort innovaties te zien. Dat zegt wel iets over hoe bijzonder ze zijn.”
Wil je het volledige artikel lezen? Download dan de Horeca Info 2022-3.
Robot en barman vormen sfeervol en innovatief team
14-10-2022