Nu de cao-onderhandelingen en de stemming achter de rug is, kijk ik terug op een intensieve, maar leuke en uitdagende periode waarin goed en fijn samengewerkt is binnen onze onderhandelingsdelegatie, cao-commissie, maar ook met de andere cao-partijen KHN en CNV.
Waar het cao-traject voor jullie pas zichtbaar wordt bij de start van de ophaalfase, zoals de enquête en het versturen van de inzetbrief, zijn wij achter de schermen al een maandenlang bezig. Eind maart jl. zijn we hier al mee begonnen. Het was een gezamenlijke inspannend, niet alleen door de onderhandelaars van De Horecabond, maar ook door een sterk team van collega’s en betrokken leden!
Met de afspraken in deze nieuwe cao verbeteren we de arbeidsvoorwaarden in de horeca en zorgen we ervoor dat ervaring blijft lonen. Door het loongebouw in balans te brengen en de vakvolwassen leeftijd te verlagen naar 20 jaar, hebben we mooie stappen gezet. Ook de afspraken over de werk-privé balans en het loyaliteitsverlof zorgen voor een flinke vooruitgang voor zowel de sector als de medewerkers. Samen zorgen we ervoor dat de horeca een aantrekkelijk vak wordt om in te (blijven) werken.
Tot slot wil ik graag iedereen bedanken die op welke ,manier dan ook heeft bijgedragen aan dit cao-traject. Want zonder jullie input en medewerking geen cao!
Marlotte Ferouge
Bestuurder horeca
-----------------------------------------------------------------------------------------------------
Met deze nieuwe cao zetten we een duidelijke stap in de goede richting. Er is aandacht besteed aan verbeteringen die werken in de horeca niet alleen aantrekkelijker, maar ook eerlijker maken. Denk aan verbeteringen in het loongebouw, afspraken rond de werk/privé balans , en voorwaarden die er voor zorgen dat ook ervaring weer iets oplevert.
Deze stap was hard nodig, en dankzij jullie gezamenlijke inzet kunnen we spreken van een echte vooruitgang voor de sector. Toch is dit slechts een begin – er is nog werk te verzetten om de horeca echt toekomstbestendig te maken.
Een cao kan op papier nog zo goed zijn, maar het is pas echt waardevol als iedereen die in de horeca werkt ook op de hoogte is van wat erin staat. Wat zijn je rechten? Welke voorwaarden zijn voor jou belangrijk? Door deze kennis te hebben, kun je zorgen dat je krijgt waar je recht op hebt en maak je de cao voor jezelf concreet en toepasbaar.
Belangrijk dus om het gesprek aan te gaan met je collega’s over de afspraken die gemaakt zijn. Een geïnformeerd mens telt voor twee, en als team staan we sterker. Hoe meer mensen in de horeca op de hoogte zijn van hun rechten en plichten, hoe beter we samen kunnen werken aan een toekomstbestendige sector waar werken loont.
Met dank aan iedereen die zijn stem heeft laten horen, die heeft meegedacht en die zich heeft ingezet voor dit proces. Samen hebben we een belangrijke stap gezet, en door onze kennis te delen maken we een nog grotere impact.
Edwin Vlek
Voorzitter De Horecabond