Nieuws Kennis Events

408 resultaten gevonden op ""

Actueel

NIEUWS
Pensioenfonds Horeca & Catering verhoogt pensioenen met 2,77%

De opgebouwde pensioenen en pensioenuitkeringen worden door Pensioenfonds Horeca & Catering op 31 december 2025 verhoogd met 2,77% voor werknemers die in de horeca en catering werken of hebben gewerkt. De waarde van jouw pensioen Geld wordt elk jaar iets minder waard door prijsstijgingen. Daardoor kun je over tien jaar met honderd euro minder kopen dan nu. Dit heet ‘inflatie’. Ook opgebouwde pensioenen en pensioenuitkeringen worden hierdoor minder waard. Om de waarde van jouw pensioen zo hoog mogelijk te houden, kijken we jaarlijks of we de pensioenen kunnen verhogen. Dit wordt ook wel ‘toeslagverlening’ of ‘indexatie’ genoemd.  Hoe stellen we vast of we kunnen verhogen? Het verhogen van pensioen is aan wettelijke regels gebonden en hangt af van de hoogte van onze beleidsdekkingsgraad. In ons pensioenreglement is vastgelegd dat wij de pensioenen gedeeltelijk verhogen als de beleidsdekkingsgraad tussen de 110% en ongeveer 125% is. Dit beoordelen wij jaarlijks op basis van de beleidsdekkingsgraad per 30 september. Als deze voldoende is, stelt het bestuur vast welke verhoging mogelijk is. De beleidsdekkingsgraad was 139% op 30 september 2025. Dat betekent dat dit voldoende hoog was om per 31 december 2025 de opgebouwde pensioenen en pensioenuitkeringen met 2,77% te verhogen. Verhoging en nieuwe regeling? In november hebben alle deelnemers een eerste berekening ontvangen van het pensioen in de nieuwe regeling, die we voornemens zijn per 1 januari 2026 in te voeren. Deze toeslagverlening (van 2,77%) komt hier bovenop en staat dus los van de overgang naar de nieuwe pensioenregeling. De verhoging zal per januari worden doorgevoerd. Voor de zomer 2026 volgt de definitieve berekening van het pensioen in de nieuwe regeling. Lees verder op de website van PH&C

NIEUWS
SVH maakt Top 3 Beste Leermeester Horeca 2025/2026 bekend

SVH heeft woensdag 3 december, namens de commissie Beste Leerbedrijf Horeca, de drie leermeesters bekendgemaakt die kans maken op de titel Beste Leermeester Horeca 2025/2026. Tijdens de jurybezoeken aan de Top 10 Beste Leerbedrijven Horeca, kwamen deze professionals duidelijk naar voren als uitzonderlijke begeleiders met een scherp oog voor zowel vakmanschap als persoonlijke ontwikkeling. De genomineerden zijn, in alfabetische volgorde: Blanca Murillo Ehlhard, Hotel & Wellness Zuiver, Amsterdam Mattijs Kaptein, Restaurant Hotel Merlet, Schoorl Stan Kerckhoffs, Grand Hotel Huis ter Duin, Noordwijk Vorig jaar kende de wedstrijd een uitzonderlijke uitkomst: voor het eerst eindigden twee leermeesters op de eerste plaats. Zowel Jeroen Oosterveen (Ron Gastrobar, Amsterdam) als Mitchell Hendriks (Grand Hotel Huis ter Duin, Noordwijk) mochten toen de titel Beste Leermeester Horeca in ontvangst nemen. Dit jaar is de situatie anders. Drie leermeesters strijden om de titel Beste Leermeester Horeca, waarbij de jury nadrukkelijk benadrukt dat de kwaliteit van begeleiding in de top zeer dicht bij elkaar ligt. De diversiteit in hun aanpak en de persoonlijke stijl van opleiden maakt deze editie weer bijzonder spannend. Leermeesters met impact op de werkvloer Tijdens de bezoeken viel op dat deze drie leermeesters een leeromgeving creëren waarin ontwikkeling vanzelfsprekend is. Ze combineren vakkennis met geduld, aandacht en een duidelijke visie op opleiden. Leerlingen worden uitgedaagd, maar krijgen ook de ruimte om hun eigen tempo te vinden. Wat hen onder andere onderscheidde: Een duidelijke structuur in het begeleidingsproces; Maatwerk per leerling, passend bij diens niveau en ambities; Nauwe samenwerking met scholen en opleidingspartners; Zichtbare aandacht voor welzijn, motivatie en persoonlijke groei; Een duidelijke intrinsieke motivatie om leerlingen te begeleiden en om bijvoorbeeld examens af te nemen en deel te nemen in onderwijscommissies; Een professionele vertaling van de wedstrijdopdrachten naar het dagelijks werk. Ricardo Eshuis, directeur van SVH en voorzitter van de wedstrijdcommissie: “De horeca vraagt veel, en juist daarom zijn goede leermeesters onmisbaar. Zij geven leerlingen niet alleen vakinhoud mee, maar zorgen er ook voor dat zij zich veilig, gezien en serieus genomen voelen. Dat draagt direct bij aan het plezier in het vak én aan de uitstraling van het bedrijf. De drie genomineerden laten zien hoe groot het verschil kan zijn wanneer een leermeester écht investeert in de mens achter de leerling.” Bezoek aan de Top 3 en bekendmaking op de Horecava 2026 De komende weken worden de drie leermeesters bezocht door afgevaardigden van de commissie. De gesprekken tijdens de bezoeken vormen de basis voor de uiteindelijke beoordeling. De voltallige commissie zal aan de hand van deze bezoeken gezamenlijk de winnaar bepalen, deze wordt tijdens Horecava 2026 bekendgemaakt. Waarom deze prijs belangrijk is Met de wedstrijd Beste Leermeester Horeca wil SVH onderstrepen hoe belangrijk vakbekwame en betrokken leermeesters zijn voor de toekomst van de horeca. Een leermeester bepaalt voor een groot deel de ervaring van een leerling, en daarmee ook de kwaliteit en aantrekkelijkheid van het vak. Eerdere winnaars Beste Leermeester Horeca 2024/2025: Jeroen Oosterveen, Ron Gastrobar, Amsterdam                   Mitchell Hendriks, Grand Hotel Huis ter Duin, Noordwijk2023/2024: Christiaan Veldman van Grand Hotel De Draak in Bergen op Zoom2022/2023: Mark Benneker van 't Kruisselt in De Lutte2019/2020: Nita Huning-Koster van Het Noorden van Aalten

NIEUWS
SVH maakt Top 3 Beste Leerbedrijf Horeca 2025/2026 bekend

Donderdag 27 november maakte SVH, namens de commissie Beste Leerbedrijf Horeca, bekend welke leerbedrijven in de Top 3 van de wedstrijd staan.  De leerbedrijven die gaan strijden voor de titel Beste Leerbedrijf Horeca 2025/2026 zijn in alfabetische volgorde:  Grand Hotel Huis ter Duin, Noordwijk  Kasteel Kerckebosch, Zeist  Ron Gastrobar, Amsterdam  Ook dit jaar had de wedstrijdcommissie, die bestaat uit vertegenwoordigers van SVH, SBB, KHN, De Horecabond, de MBO Raad en eerdere winnaars Restaurant Het Noorden van Aalten, NH Noordwijk Conference Centre Leeuwenhorst, de mooie taak om te bepalen welke leerbedrijven en leermeesters bij de finale op Horecava 2026 aanwezig mogen zijn.  De Top 10 van beste leerbedrijven is de afgelopen weken bezocht door de vakjury. In twee uur tijd werd het leerbedrijf helemaal doorgezaagd over de cultuur en structuur van het leren en werken. De vakjury kreeg letterlijk een uitgebreid kijkje in de keuken. Uiteraard werd daarbij het opleidingsplan en de visie op opleiden onder de loep genomen. De resultaten van de bedrijfsbezoeken werden door de vakjury gepresenteerd aan de wedstrijdcommissie, waarna de Top 3 werd bepaald op basis van een objectieve scorelijst.  De Top 3  Grand Hotel Huis ter Duin, Kasteel Kerckebosch en Ron Gastrobar wisten zich als de drie beste leerbedrijven te onderscheiden. De bedrijven vielen tijdens de jurybezoeken op door de gestructureerde en heldere opleidingsvisie, met een individuele aanpak voor elke leerling. Ook werden de opdrachten tijdens de nominatieronde door deze bedrijven het beste uitgevoerd.  Ricardo Eshuis, directeur van SVH en voorzitter van de wedstrijdcommissie: "Het is niet voor niets een wedstrijd. En in een wedstrijd maken vaak details het verschil. In deze editie van Beste Leerbedrijf Horeca is dat echt van toepassing. Ook dit jaar, in navolging van de vorige editie, hebben 4 bedrijven de maximale score gehaald en is er een bedrijf dat dit op 2 punten na presteerde. Alle bedrijven zijn geweldige werkgevers. En dat is wat we steeds vaker zien: goede werkgevers investeren in mensen en dus ook in leren. De leerbedrijven in de Top 3 blinken uit in een goede samenwerking met scholen, deelname aan verschillende brancheactiviteiten en hebben veel aandacht voor de leerling als individu. Dit jaar is opnieuw gebleken dat de goede leerbedrijven veel aandacht hebben voor het welzijn van de medewerkers en dus ook de studenten. De trend van investeren in welzijn komt volgens Eshuis overal in de top 10 en helemaal in de top 3 naar voren. “Goede leerbedrijven kijken verder dan vaktechniek. Ze creëren een omgeving waarin medewerkers en studenten zich veilig, gezien en gesteund voelen en waar ze met plezier naartoe gaan. Zo zijn er projecten om eenzaamheid te signaleren en tegen te gaan, initiatieven rondom financiële gezondheid en bedrijven die speciale medewerkers in dienst hebben om het mentale en fysieke welzijn te bewaken. Ook worden cursussen aangeboden die bijdragen aan een gezonde werk-privébalans. Dat maakt een enorm verschil voor de aantrekkelijkheid van werken in de horeca en het enthousiasme van de nieuwe generatie professionals.”  De inzet van externe coaches lijkt een vlucht te nemen binnen de sector: samenwerkingen met professionele partijen die de bedrijven ondersteunen bij vraagstukken die veel verder gaan dan de rol van de leermeester maar die onmisbaar zijn geworden. Vaak gaat dit in samenwerking met een payrollbedrijf dat met een sociale insteek die rol op zich neemt. Payroll gaat in deze gevallen al lang niet meer over het afwentelen van werkgeversrisico’s, maar om een professioneel en sociaal personeelsbeleid en duurzame inzetbaarheid.   Opnieuw in de top 3  Het is bijzonder dat twee bedrijven die vorig jaar in de top 3 stonden zich daar weer hebben geplaatst. Zowel Ron Gastrobar als Grand Hotel Huis ter Duin hebben de aanbevelingen van de jury van vorig jaar overgenomen en hebben de lat nog hoger gelegd. Een nog beter opleidingsplan, nog meer aandacht voor de totale mens en als werkgever nog meer de integratie tussen werken, leren en ontwikkelen op de werkvloer en als mens. In die zin is het enerzijds logisch dat zij weer in de top 3 staan, maar is het anderzijds gewoon heel knap.  Duurzaamheid en ambacht  De top van de wedstrijd Beste Leerbedrijf Horeca wordt ook bevraagd op hun visie op duurzaamheid. Dit jaar is het opvallend dat een groot aantal bedrijven inzet op het tegengaan van waste door hele dieren in te kopen en letterlijk alles te gebruiken. Om een voorbeeld van buiten de top 3 te noemen: wilde gans bij Restaurant Hotel Merlet in Schoorl. Het dier, de wilde gans in dit geval, komt geplukt binnen en wordt volledig verwerkt: zero-waste. Maar tegelijk helpt dit om het ambacht te beschermen en levend te houden. Doordat de medewerkers het complete dier moeten verwerken, komen alle denkbare technieken naar voren. Niet alleen voor de koks, maar ook voor de bediening is dit een hele mooie verdieping van het vak omdat zij aan tafel het verhaal aan de gast moeten uitleggen. Zo zorgt duurzaamheid ook voor vakmanschap en een hele mooie leeromgeving.   Van de bedrijven die buiten de top 3 zijn geëindigd vallen twee letterlijk op een paar punten erbuiten en ging het om minimale details: Restaurant Hotel Merlet Schoorl en Hotel & Wellness Zuiver in Amsterdam. De top 10 bestaat verder uit:   De Troubadour in Hardenberg  Groot Speijck in Oisterwijk  Hotel & Wellness Zuiver in Amsterdam  Huize Kwast in Leeuwarden  Restaurant Hotel Merlet in Schoorl  The College Hotel in Amsterdam  Van der Valk Hotel Den Haag – Wassenaar in Wassenaar  Beste Leermeester Horeca  De rol van een goede leermeester wordt dit jaar ook weer onder de aandacht gebracht: zij maken kans op de titel Beste Leermeester Horeca 2025/2026. De leermeesters kwamen in beeld bij de bezoeken van de vakjury aan de leerbedrijven in de Top 10. Deze prijs is bedoeld voor de leermeester, die er met zijn of haar eigen kwaliteiten bovenuit steekt.   De top 3 Beste Leermeester Horeca wordt volgende week bekendgemaakt.   Finale  De leerbedrijven in de Top 3 worden op woensdag 10 december bezocht en beoordeeld door de voltallige wedstrijdcommissie. Daarna zal in spanning gewacht worden op de uitslag. Het winnende leerbedrijf en de winnende leermeester worden tijdens de finale op Horecava 2026 bekendgemaakt.  Waarom deze wedstrijd  "De wedstrijd is er om samen met leerbedrijven te blijven werken aan de allerbeste praktijkopleidingen voor nieuwe horecamedewerkers en leerbedrijven te stimuleren zichzelf te blijven verbeteren. Goede leermeesters en leerbedrijven zijn van onmisbare waarde om een nieuwe generatie op te leiden. Dat is dan ook de reden dat SVH deze wedstrijd namens de branche organiseert. De wedstrijd draagt bij aan de kwaliteitsverbetering van opleiden in de horeca en geeft inzicht in de belangrijkste ontwikkelingen binnen leerbedrijven. Dit is goed voor de individuele leerbedrijven en de sector als geheel. In de strijd om de titel wordt gekeken naar zaken als: besteedt een leerbedrijf voldoende tijd en aandacht aan studenten en biedt het een veilige leeromgeving, met voldoende balans tussen werk en leren?”, aldus Eshuis.  Meer dan 50 deelnemers  De wedstrijd Beste Leerbedrijf Horeca wordt jaarlijks gehouden en startte begin september met de nominatie- en opdrachtenronde. Leermeesters, studenten, leerlingen, docenten en medewerkers uit de horeca konden tijdens deze ronde hun favoriete leerbedrijven nomineren voor de felbegeerde titel. Genomineerde leerbedrijven maakten vervolgens opdrachten om te laten zien waarom zij de titel verdienen. Voor deze wedstrijd werden dit jaar rond de vijftig leerbedrijven genomineerd.   Eerdere winnaars Beste Leerbedrijf Horeca  2024/2025: NH Noordwijk Conference Centre Leeuwenhorst in Noordwijkerhout  2023/2024: Het Noorden van Aalten in Aalten  2022/2023: De Werf in Veere  2019/2020: 't Havenmantsje in Harlingen  2018/2019: Van der Valk Hotel Sassenheim-Leiden  2017/2018: Het Hooihuis in Roosendaal  2016: DoubleTree by Hilton Amsterdam Centraal Station  2015: Vroeg in Bunnik  2014: Stempels Haarlem  2013: Hotel Greenside Texel  2012: McDonald’s Nederweert  2011: Sheraton Amsterdam Airport Hotel  2010: Golden Tulip Tjaarda Oranjewoud  2009: Conferentiehotel Willibrordhaeghe in Deurne  2008: Restaurant Smits Koffiehuis in Amsterdam  2007: Landgoed De Wilmersberg in De Lutte  Eerdere winnaars Beste Leermeester Horeca  2024/2025: Jeroen Oosterveen, Ron Gastrobar, Amsterdam           Mitchell Hendriks, Grand Hotel Huis ter Duin, Noordwijk  2023/2024: Christiaan Veldman van Grand Hotel De Draak in Bergen op Zoom  2022/2023: Mark Benneker van 't Kruisselt in De Lutte  2019/2020: Nita Huning-Koster van Het Noorden van Aalten 

NIEUWS
Collectieve zorgverzekering via jouw lidmaatschap

De Horecabond vindt jouw gezondheid erg belangrijk en ook dat de zorg toegankelijk en betaalbaar blijft. Daarom bieden we voor al onze leden in samenwerking met onafhankelijk verzekeringsadviseur Alpina een collectieve zorgverzekering aan via de volgende verzekeraars: Nationale-Nederlanden, Salland, VGZ en OHRA. Voordelen collectieve zorgverzekering Persoonlijk en passend advies Gemakkelijk en snel online of telefonisch vergelijken en afsluiten Scherpe premie en uitgebreide dekkingen Telefonisch advies door gediplomeerde adviseurs. Zonder keuzemenu of lange wachttijden Wachtlijstbemiddeling en begeleiding bij nota’s en declaraties Zorgadvieslijn Hulp of extra informatie nodig? Bel de advieslijn op 088 – 12 10 255 met daarin ook de belangrijkste wijzigingen in de basisverzekering 2025. Ben je nog geen lid van De Horecabond, word dan ook lid om te profiteren van dit mooie ledenvoordeel, waarmee je een groot deel van je contributie terugverdient! Zelf online jouw zorgverzekering vergelijken én afsluiten Wil jij weten of je een betere dekking tegen een lagere zorgpremie kunt krijgen? Maak hier een vrijblijvende vergelijking! Op basis van jouw huidige polis en specifieke voorkeuren ontdek je welke zorgverzekering het beste bij je past. Je ziet direct of je daarnaast ook nog kunt besparen op jouw premie.Kom je er niet uit? Bel de specialisten van Alpina voor een persoonlijk advies of deelname aan de collectieve zorgverzekering van De Horecabond via 088 – 12 10 255. TIP: Pak je huidige polis erbij voor een goede vergelijking! Bij jouw eigen zorgverzekeraar blijven en profiteren van de voordelen? Ben je al verzekerd bij Nationale-Nederlanden, Salland, VGZ of OHRA  én maak je nog geen gebruik van een collectieve korting op jouw zorgverzekering? Dan kun je gedurende het hele jaar tussentijds deelnemen aan het zorgcollectief van De Horecabond. Jouw premievoordeel wordt vaak in de eerstvolgende maand na aanmelding verrekend. Alpina regelt dit direct voor je! Ga direct naar de vergelijker

NIEUWS
Contributieteruggaaf: Laat geen geld liggen

En krijg een deel van je betaalde vakbondscontributie terug! Wist jij dat je als lid van een vakbond gebruik kan maken van een fiscale regeling en een deel van je vakbondscontributie kan terugvragen via je werkgever?  En dat dit kan oplopen tot €108 van het bedrag dat je jaarlijks betaalt?! Zo werkt het Je jaaropgaaf staat klaar in je persoonlijke account pagina.  Ga naar je persoonlijke accountpagina Log in op jouw account of maak registeer je voor een nieuw account. Check daarna direct even je gegevens! Download en print je jaaropgave. Lever de jaaropgave in bij je werkgever of afdeling personeelszaken. Bij de meeste werkgevers moet je de jaaropgave vóór half november inleveren, maar soms kan het ook later zijn. Informeer dus altijd even bij jouw bedrijf. Je werkgever verrekent het voordeel en zorgt dat je het terug krijgt. Meestal gebeurt de verrekening eenmalig op je bruto maandsalaris of eindejaarsuitkering. Hoe werkt de contributieteruggaaf? De contributieteruggaaf wordt verrekend met je brutoloon. Het jaarlijkse contributiebedrag wordt van je brutoloon ingehouden en vervolgens worden de gebruikelijke inhoudingen van het brutoloon afgetrokken. Tenslotte wordt het jaarlijkse contributiebedrag weer netto bij het loon opgeteld. Verrekening van contributiegeld is een fiscale regeling die door de werkgever vrijwillig, dus ook zonder cao, kan worden toegepast. Val je niet onder de cao, dan kun je je werkgever altijd vragen om je betaalde contributie aan het eind van het kalenderjaar met je loon te verrekenen. Voor de werkgever zijn hier geen nadelige gevolgen aan verbonden. Heb je nog vragen over de contributieteruggaaf? Neem dan contact met ons op via onze contactpagina.

NIEUWS
Pensioenfonds Horeca & Catering ontvangt invaarbeschikking van DNB​

Op donderdag 6 november 2025 heeft Pensioenfonds Horeca en Catering de invaarbeschikking ontvangen van De Nederlandsche Bank (DNB). Deze beschikking is nodig om de pensioenen over te mogen zetten naar de nieuwe pensioenregeling. De komende anderhalve maand werken wij hard door om de bedrijfsvoering helemaal op orde te krijgen en om aan alle voorwaarden te voldoen voor een zorgvuldige overgang. Communicatie eerste berekening Als in december vastgesteld wordt dat we op een beheerste en integere manier de pensioenen kunnen overzetten, dan is Pensioenfonds Horeca & Catering van plan om per 1 januari 2026 over te gaan naar de nieuwe pensioenregeling. In totaal zullen de pensioenaanspraken en pensioenuitkeringen van ruim 1,3 miljoen deelnemers worden omgezet. De volgende stap is het bestuursbesluit om de transitiecommunicatie te versturen, waarbij alle deelnemers deze maand nog een eerste berekening (inschatting) van hun pensioen in de nieuwe regeling ontvangen.  Hans Veltkamp, onafhankelijk voorzitter bij Pensioenfonds Horeca & Catering; ‘Het is een intensief traject geweest waarbij we met gezamenlijke inspanningen van alle betrokkenen van het fonds veel documentatie hebben aangeleverd en gesprekken hebben gevoerd met De Nederlandsche Bank. Ik bedank graag de betrokkenen van het fonds voor het vele werk dat wij samen hebben verzet en spreek ook onze grote waardering uit voor de goede samenwerking met sociale partners. Het was mede intensief doordat we één van de eerste indieners waren en er, als uitwerking van de wet- en regelgeving, nog veel door de sector, door ons en door DNB was uit te denken. Wij zijn blij dat we deze mijlpaal nu bereikt hebben.’

NIEUWS
Finalisten Recreatie Verkiezingen 2025 bekend

Na zorgvuldige beoordeling van alle inzendingen heeft de jury van de Recreatie Verkiezingen 2025 de finalisten geselecteerd. Per categorie gaan drie kandidaten de strijd aan om de felbegeerde titels Beste praktijkopleider, Medewerker van het jaar en Beste leerbedrijf. De verkiezingen, een initiatief van Kikk recreatie, HISWA-RECRON, De Horecabond en CNV, zetten professionals in de schijnwerpers die dagelijks het verschil maken in de Nederlandse recreatiesector. Erkenning voor professionals op de werkvloer “In een sector waar gastvrijheid en ontwikkeling hand in hand gaan, zijn het de mensen op de werkvloer die zorgen dat miljoenen Nederlanders kunnen genieten van hun vrije tijd,” aldus Herbert van Oord, jury van de Recreatie Verkiezingen en bestuurslid van HISWA-RECRON. “Met deze verkiezingen geven we hen de erkenning die ze verdienen.” De finalisten Beste praktijkbegeleider Julia van der Haar – Landal Rabbit Hill Nienke Knuppe – Beerze Bulten De derde genomineerde heeft zich om persoonlijke redenen afgemeld voor de Recreatie Verkiezingen. De genomineerde praktijkopleiders vallen op door hun uitstekende begeleiding van stagiairs en hun vermogen om hen op te leiden tot vakmensen die betrokken en goed voorbereid zijn op het werk. Medewerker van het jaar Eugénie Touwen – Center Parcs de Huttenheugte Nick Blijjenberg – EuroParcs Richard Hostermans – Center Parcs Het Meerdal Deze drie medewerkers werden door collega’s en leidinggevenden naar voren geschoven als uitblinkers die met hun inzet, initiatief en vakmanschap dag in dag uit het verschil maken voor gasten en collega’s. Beste leerbedrijf Parc Sandur Beerze Bulten Resort Arcen De genomineerde leerbedrijven onderscheiden zich door hun toewijding aan het opleiden van toekomstig talent en het bieden van een leerzame, veilige en inspirerende werkomgeving. Vervolgtraject De finalisten krijgen in de komende weken de kans zich verder te profileren. De genomineerde praktijkopleiders en medewerkers leveren een korte video of tekst aan. De drie leerbedrijven ontvangen een jurybezoek op locatie. Op basis hiervan bepaalt de onafhankelijke jury – bestaande uit vertegenwoordigers van HISWA-RECRON, De Horecabond, S-BB, De Rooi Pannen en winnaar Beste Leerbedrijf 2024 Hof van Saksen – wie de titels in ontvangst mag nemen. De winnaars worden bekendgemaakt tijdens de Dag van de Recreatie op 10 december 2025. Over de Recreatie Verkiezingen De Recreatie Verkiezingen zijn een initiatief van Kikk recreatie, HISWA-RECRON, De Horecabond en CNV. Alleen organisaties en medewerkers die vallen onder het Sociaal Fonds Recreatie kunnen worden genomineerd. Met deze verkiezingen krijgt de sector de kans om waardering te tonen voor de mensen en bedrijven die elke dag bijdragen aan ontspanning, gastvrijheid en ontwikkeling binnen de recreatiebranche.

Kom naar onze events

Wanneer Wat Waar Wie
Dag van de Recreatie 2025 Corpus, Leiden
Recreatieprofessionals
Meer informatie
Horecava 2026 RAI Amsterdam
Horeca professionals
Meer informatie